Úvod  -> Volný čas   ->  Volný čas v Hradci Králové

Pěšky nebo kočárem Hradcem s panem Gočárem- Hradec Králové -Bílá věž, Franušova 168, Hradec Králové

Akce již proběhla!

18.06.2022

Akce již proběhla!

Bílá věž, Franušova 168, Hradec Králové



Popis akce Pěšky nebo kočárem Hradcem s panem Gočárem- Hradec Králové

Napadlo vás někdy, jaké by to bylo, kdyby vám o architektuře a urbanistickém pojetí Hradce Králové vyprávěl sám jeho tvůrce Josef Gočár?

Tak teď už o tom nemusíte jen přemýšlet, ale můžete to skutečně zažít. Nevěříte? Přijďte se sami přesvědčit na některou z prohlídek Hradce Králové, jaké zajímavosti se od pana Gočára dozvíte.

S panem architektem se sejdete u Bílé věže, vstoupíte do kaple sv. Klimenta, která se tak trochu skrývá pod ní, i do katedály sv. Ducha. Projdete si staré město i jeho terasy, podíváte se do Galerie moderního umění a pohlédnete na město z její střechy. Dozvíte se tak mnoho zajímavého o vývoji Hradce Králové od středověku až do doby první republiky.
Architekt Gočár vás pak doprovodí k Muzeu, kde končí první část prohlídkové trasy. V kavárně Muzea se můžete občerstvit a popovídáte si o tom, jak vznikl slavný Salon republiky, proč se tak za první republiky začalo Hradci Králové říkat.

Od Muzea pak budete pokračovat dál na druhou část prohlídkové trasy, která je zaměřená na prvorepublikovou architekturu, mimo jiné tak projdete Masarykovo a Ulrichovo náměstí, zastavíte se ve Sboru kněze Ambrože a kolem komplexu Gočárových škol zamíříte na prohlídku Gymnázia J.K.Tyla.

A dál? To už bude záležet na vás a na tom, co ještě byste se od pana architekta chtěli dozvědět.

S architektem Gočárem tak můžete naplnit celý den zábavným poznáváním známých i méně známých míst Hradce Králové, poslechnete si mnoho poutavých příběhů a užijete si také příjemnou procházku s možností odpočinku a občerstvení, a to jak kratší, kdy si můžete dát třeba kávu a zákusek, nebo i delší na oběd.

V ceně vstupenky je návštěva Galerie moderního umění a Muzea východných Čech.

Program končí cca v 18:00, tempo přizpůsobujeme potřebám a přáním skupiny, je proto vhodný i pro seniory a starší děti cca od 12 let.

Potřebujete se na něco doptat? Volejte 777 637 888



Cena:500 Kč


PRODEJ VSTUPENEK Pěšky nebo kočárem Hradcem s panem Gočárem- Hradec Králové -Bílá věž, Franušova 168, Hradec Králové

KOUPIT VSTUPENKY




Zaslat odkaz na kulturní akci Pěšky nebo kočárem Hradcem s panem Gočárem- Hradec Králové -Bílá věž, Franušova 168, Hradec Králové na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?




Přidat festival Přidat festival ZDARMA