Úvod  -> Divadlo   ->  Divadlo v Opavě

Marná opatrnost aneb špatně hlídaná dcera- Hlučín -Kulturní dům, Ostravská 124/18, Hlučín

Akce již proběhla!

16.04.2023

Akce již proběhla!

Kulturní dům, Ostravská 124/18, Hlučín



Popis akce Marná opatrnost aneb špatně hlídaná dcera- Hlučín

Baletní komedie o dvou jednáních pro celou rodinu.

Marná opatrnost je nepostradatelnou součástí divadelního repertoáru, měla svou premiéru již v roce 1789 a od té doby je nepřetržitě uváděna po celém světě až dodnes. Původní zápletka baletu zůstala zachována, jen se v čase měnila choreografie a hudební podklady. Děj nás zavede na venkov, kde právě probíhají žně. Matka Simone má dceru Lisetu na vdávání, ale nechce ji dát jen tak někomu. Má pro ni domluveného bohatého ženicha, který přichází na námluvy se svým otcem. Liseta však využívá všech příležitostí, aby se mohla scházet se svým milým Colinem. Rozzuřená Simone tomu brání a hlídá dceru jako ostříž. Vdavky jsou už na spadnutí, a tak pro jistotu matka zamkne dceru do pokoje. Všichni přijdou popřát budoucím novomanželům, ale čeká je velké překvapení. Když ženich odemkne pokoj, všichni uvidí Lisetu a Colina v objetí. Simone si sama naběhla a dceru neuhlídala.

Dějový balet plný komických situací včetně slavného dřeváčkového tance uvedeme  v derniéře 16. dubna v 16 hodin v Kulturním domě v Hlučíně. V hlavních rolích se představí Agáta Tešnarová, František Solař, Albert Žurovec a Marek Staník.



Cena:160 Kč


PRODEJ VSTUPENEK Marná opatrnost aneb špatně hlídaná dcera- Hlučín -Kulturní dům, Ostravská 124/18, Hlučín

KOUPIT VSTUPENKY


Marná opatrnost aneb špatně hlídaná dcera- Hlučín -Kulturní dům, Ostravská 124/18, Hlučín


Zaslat odkaz na kulturní akci Marná opatrnost aneb špatně hlídaná dcera- Hlučín -Kulturní dům, Ostravská 124/18, Hlučín na mail:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?




Přidat festival Přidat festival ZDARMA